24 Σεπ 2008

Πως να βγούμε από τα χάλια και Κλήρωση Βουλευτών.

[ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το post συμπληρώνεται συνεχώς, με νέα δεδομένα]

Eπειδή πολλοί
προβληματίζονται, άλλοι ειλικρινά και άλλοι υποκριτικά, για το τι πρέπει να γίνει για να ξεφύγουμε από την κρίση, και πως θέλουμε το μέλλον μας, σ' αυτό το post θα μαζεύω ιδέες σε bullets:

Με αρχή την ανάμνηση που έχουμε ακόμη από τα χάλια του ΠΑΣΟΚ και επειδή ζούμε ήδη τα χάλια της ΝΔ, ορίστε μερικές προτάσεις:


1. Διαφάνεια ΠΑΝΤΟΥ. Σε αποφάσεις και δαπάνες. Μακράν το σημαντικότερο ζήτημα σήμερα.

Δεν θέλουμε π.χ. να πληρώνουμε για την επιτήρηση των παγόβουνων στον Βόρειο Ατλαντικό,
ούτε να δίνουμε τους μισθούς 300 νοσηλευτών για ένα χρόνο ή το ισοδύναμο με 2 χιλιόμετρα της ΠΑΘΕ, για να κάνει εγκαίνια το μουσείο της Ακρόπολης (και να τρώνε οι νταβατζήδες και οι παρατρεχάμενοι ),
ούτε να ταΐζουμε με 200 χιλιάρικα το στρατό των 60 δημοσιογράφων που κάνουν ταξιδάκι με τον Αλογοσκούφη στις ΗΠΑ (Ναι, είναι αυτός που θέλει να γδάρει ότι περπατάει στη χώρα
, εκτός αν έχει Μεγάλη Ακίνητη Περιουσία!)

Αν υπήρχε διαφάνεια, δεν θα υπήρχε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

2. Θέλουμε μόνο τους καλύτερους για να μας βγάλουν από την κρίση.
Να μαζευτούν όλα τα κόμματα της Βουλής και να διαλέξουν τους ειδικούς που θα σχεδιάσουν την επόμενη εικοσαετία στην Ελλάδα και θα ξεκινήσουν την υλοποίηση. Ανθρώπους που όλοι θεωρούν σημαντικούς, με κύρος και αποδεδειγμένη προσωπική ηθική.

3. Περιορισμοί στα Δημόσια Αξιώματα. Βουλευτής μέχρι δύο τετραετίες, Υπουργός μόνο μία τετραετία, χρονικοί περιορισμοί και στις άλλες σημαντικές θέσεις και μετά στα σπίτια τους.


4. Ανεξάρτητος έλεγχος των Διοικούντων.


5. Νόμους για το συμφέρον των πολλών και της Χώρας και όχι για το συμφέρον των πλουσίων ή των Πολυεθνικών Εταιρειών όπως γίνεται συνήθως.


6. Κατάργηση του Σταυρού προτίμησης, από όπου πηγάζουν πολλά ρουσφέτια και τοπικές διαπλοκές.


7. Αμεση Δημοκρατία, όλο και περισσότερο. Η τεχνολογία υπάρχει.

8. Ενας απλός Νόμος: Κατάργηση της Κρατικής Διαφήμισης σε ιδιωτικά Μέσα. Οποιος θέλει να βάζει ΔΩΡΕΑΝ στα Μέσα του Κρατικές Διαφημίσεις. Οι Κρατικές Διαφημίσεις μόνο στην ΕΡΤ την οποία ήδη ακριβοπληρώνουμε (και την ΕΡΑ).
Ετσι θα γλυτώσουμε 800 εκ. ευρώ, όσα δηλαδή ψάχνει ο Αλογοσκούφης στην τελευταία του επιδρομή ενάντια στους Ελεύθερους Επαγγελματίες.



Θα συμπληρώνω το ποστ κατά καιρούς, αλλά ορίστε και η πιο προχωρημένη σκέψη:


Κλήρωση των βουλευτών.


Βάζουμε μερικά βασικά κριτήρια: π.χ. Ηλικία 26-66, Λευκό Ποινικό Μητρώο, Απόφοιτοι Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ, με περισσότερους από 60 μήνες ένσημα (γιατί έχουμε χορτάσει από τους ανεπάγγελτους πρίγκιπες), γνώση Η/Υ ή ξένης γλώσσας κι ότι άλλο θέλουμε.

Προκύπτουν π.χ. 1.500.000 υποψήφιοι, από τους οποίους κληρώνουμε 150 άντρες και 150 γυναίκες και ορίστε η βουλή μας για την επόμενη τετραετία.


ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΤΣΑΚΑΛΙΑ.


2 σχόλια:

Greek Rider είπε...

Συμφωνώ με τις προτάσεις σου. Συμπληρώνω δύο πράγματα που πιστεύω: α) Η βουλή έχει τόσο ελάχιστους έντιμους που δεν φτάνουν να συμπληρώσουν κυβέρνηση και β) οι καλοί, ικανοί, τίμιοι κτλ δεν ασχολούνται με την πολιτική διότι έχουν την ικανότητα να καταλάβουν ότι πρόκειται για στημένο παιχνίδι απατεώνων.

TNS είπε...

Αδελφικές σκέψεις:
http://antilogies.blogspot.com/2009/06/blog-post.html