27 Αυγ 2008

Που πάνε οι φόροι μας


Να γιατί χρειάζεται μεγαλύτερη διαφάνεια στα δημόσια οικονομικά πριν ο -κάθε- Αλογοσκούφης δοκιμάσει να μας ξεζουμίσει κι άλλο.

Η Ελλάδα μαζί με άλλα 16 μόνο κράτη πληρώνουν στους Αμερικάνους για την λειτουργία του International Ice Patrol που παρακολουθεί τα παγόβουνα στον Ατλαντικό (!)

Μας ρώτησε κανείς αν θέλουμε να κάνουμε δημόσιες δαπάνες για να μην πέσουν πάνω σε παγόβουνα τα πλοία των - φτωχών - Ελλήνων εφοπλιστών;;;

Έπιασαν οι κυβερνήσεις να μοιράσουν αυτή τη δαπάνη στους ελάχιστους που επωφελούνται;

Μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού και ιστορίες για αγρίους.
Δώστε στη δημοσιότητα τις δαπάνες αναλυτικά και ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ μια ομάδα εθελοντών μπορούμε να βγάλουμε ΚΑΙ πλεόνασμα στον προϋπολογισμό ΚΑΙ με μείωση φόρων.


Παλαιότερο post για τις δημόσιες δαπάνες εδώ: Πως να κερδίσετε τουλάχιστον τρεις τετραετίες επανεκλογής.

Η απόδειξη της δαπάνης της Ελλάδας για το IIP

Η σελίδα για το IIP στην Wikipedia

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


http://www.pestaola.gr/alogoskoufis-lost-his-mind-introduces-anti-entrepreneur-laws

AngelBreath είπε...

Εχω ενα αγοράκι 6 χρονών που θα πάει πρώτη δημοτικού. Επιφυλλασομαι οτι μπορει να βγάλει πλεόνασμα σημερα, αλλα σε 5-6 μηνες βαζω στοιχημα 10:1 οτι θα τα καταφέρει.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Αν έχετε πολιτικά δικαιώματα μπορείτε να πολιτευτείτε και να κάνετε πράξη το "εύκολο" του προϋπολογισμού με πλεόνασμα από την βουλή.

Γιατί ως γνωστών, όσοι είναι έξω από το χορό...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που λέει ο άνθρωπος είναι ότι αν δίναν λόγο για όλες τις δαπάνες και μέναν μόνο οι λογικές θα είχαμε περισσέματα. Εχει δίκιο. Ουτε ξερουμε ποιος τρώει τι και που πάνε οι φόροι μας.