20 Μαΐ 2008

Eurovision 2008




Τέλειωσε ο πρώτος ημιτελικός.

Από αυτά τα 19 τραγούδια, κανένα δε με εντυπωσίασε μουσικά, αν και μερικά είχαν ενδιαφέροντα στοιχεία (Ισραήλ, Σλοβενία, Ολλανδία, Ρωσία) μαζί με τις δυο εντυπωσιακές γυναικείες παρουσίες (Νορβηγία, Πολωνία). Η τσιρίδα της Πολωνέζας βέβαια δεν ακουγόταν με τίποτα.

Η Καλομοίρα ήταν καλή για τα δεδομένα του διαγωνισμού, αν και τα background vocals ακουγόταν πιο δυνατά από ότι έπρεπε (και η Χαλκίτη εκεί πίσω ψιλο-τσίριζε).
Ελπίζω να το διορθώσουν στον τελικό.

Το post θα συνεχιστεί στον 2ο ημιτελικό και τον τελικό.

Μετριότερα ήταν τα τραγούδια του δεύτερου ημιτελικού. Ενδιαφέρον μόνο το τραγούδι της Κροατίας, ενώ εντυπωσιακή γυναίκα (όντως εκρηκτική) ήταν η Ουκρανή.

Το post θα συνεχιστεί στον τελικό

Γαλλία και Ισπανία, που δεν τους είχαμε δει στα ημιτελικά, είχαν πλάκα (χωρίς να είναι τραγουδάρες). Ωστόσο ο Chikilicuatre θα χορευτεί πάααρα πολύ φέτος.
Το Ηνωμένο Βασίλειο είχε εντελώς αδιάφορο τραγούδι και Γερμανία απλά αδιάφορο (αν και το παλιότερο τραγούδι των No Angels, Still in love with you μου άρεσε πολύ γύρω στο 2003). Η Σερβία είχε πολύ ωραίο τραγούδι.


Η Αρμένισα παρέμεινε σέξι, η Ουκρανή εκρηκτική (αν και το κοντινό στο green room με απογοήτευσε κάπως, από το πρόσωπο της).
Η Νορβηγία είχε τον καλύτερο συνδυασμό τραγουδιού και εμφάνισης, χωρίς σε κανένα από τα δύο να είναι κορυφαία.
Η Ρωσία ΔΕΝ είχε το καλύτερο τραγούδι σε καμιά περίπτωση, αλλά είχε 8 πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες.


Από το scoreboard του πρώτου ημιτελικού φαίνεται ότι είχαμε βγει στον ημιτελικό πρώτοι, πάνω από την Αρμενία (2η) και τη Ρωσία (3η).

Από τις θέσεις που πήραν τα τραγούδια που προέρχονται από τον 1ο ημιτελικό σε σχέση με αυτά από τον 2ο επιβεβαιώνεται η πιο πάνω αναφορά ότι τα τραγούδια του 2ου ημιτελικού ήταν μετριότερα.

Αυτά και για φέτος, σε ένα διαγωνισμό που λόγω των δύο ημιτελικών είχε μεγαλύτερο αριθμό από ενδιαφέροντα τραγούδια, αφού τα περισσότερα σκουπίδια κόπηκαν την Τρίτη και την Πέμπτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: