29 Απρ 2008

Πυρά στην ελληνική blogosfaira ή δυο γάϊδαροι μαλώνανε...


Στη λεγόμενη "Ελληνική blog-όσφαιρα" υπάρχουν κάθε καρυδιάς καρύδια.
Ξεχωρίζω τρεις κατηγορίες:

1. Κάθε είδος περίεργου φρούτου, συχνά με με απίστευτη αισθητική, που αποφάσισε να βγάλει τα εσώψυχα του. Είναι περισσότεροι από όσοι νομίζετε, κάπου κάπου πέφτουμε πάνω τους, καλοδεχούμενοι μεν, αλλά δεν "λέει" να τους παρακολουθείς.

2. Κοινούς θνητούς σαν κι εμάς, που ψάχνουν, έχουν γνώμη και άποψη, έχουν ένα χόμπι ή μια τρέλα, δεν δουλεύουν στα media, έχουν κάτι να πουν, δεν έχουν συνεχή πρόσβαση σε "κρυφές πηγές ειδήσεων" (αλλά συχνά έχουν περιστασιακή, σαν την αφεντομουτσουνάρα μου :-).
Αυτοί που θα 'πρεπε να 'ναι ο ορισμός του blogger κι είναι οι περισσότεροι από τα blogs που προτείνω στη στήλη στ' αριστερά, επειδή μ' αρέσουν τα περισσότερα από αυτά που γράφουν.

3. Δημοσιογράφους που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το μέσο για δικούς τους σκοπούς.
Το καλό για μας τους υπόλοιπους είναι πως (πάνω στα αλληλο-μαχαιρώματα) μαθαίνουμε πράγματα που πολλοί ενδιαφέρονται να μείνουν κρυφά.
Το κακό είναι πως οι Δημοσιογράφοι ενδιαφέρονται καιροσκοπικά να πετύχουν κι άλλους σκοπούς, συχνά αδιαφανείς.

Πρόσφατο τέτοιο παράδειγμα το ξεκατίνιασμα μεταξύ της φερόμενης ως "ομάδας Θεμιστοκλή-Θέμου" στο Κουρδιστό Πορτοκάλι με την "ομάδα Ευθύμιου-Μάκη" στο Τρωκτικό. Η μάχη έχει πάρει αμπάριζα τα κανάλια τους (ΑΝΤ1 & Αλτερ) τους ιδιοκτήτες τους, κι όποιον άλλον στοχοποίησαν οι δυο πλευρές

Τη σύνοψη της διαμάχης μπορείτε να τη διαβάσετε αμερόληπτα στο parapolitiki.blogspot.com σε 4 posts:

Εισαγωγή, Τρωκτικό-Πορτοκάλι, Εγένετο nonews-news, Η θέση της Παραπολιτικής.

και για να κλείσω τον τίτλο:

...ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια: