30 Δεκ 2009

Γάλα ΦΑΓΕ-ΔΕΛΤΑ: email spam

Επειδή το έχω πάρει με forward τρεις-τέσσερις φορές από φίλους και γνωστούς και επειδή η επέμβαση της Δίωξης πέρασε στα ψιλά, να σας ενημερώσω ότι το email που κυκλοφορεί περί μολυσμένου γάλακτος είναι spam, μαζικότατο μάλιστα και δεν ισχύει.

Βέβαια πολλά blogs το είχαν δημοσιεύσει.

Εδώ το Δελτίο τύπου της ΔΕΛΤΑΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αθήνα,17 Σεπτεμβρίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από επιτυχείς έρευνες που διήρκεσαν πέραν του 10μήνου, από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία εις βάρος ημεδαπού ,ηλικίας 37 ετών , για "ΑΠΑΤΗ ΚΑΤ΄ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ". Συγκεκριμένα, εντοπίσθηκαν ηλεκτρονικοί λογαριασμοί που είχαν διασπείρει ψευδή και δυσφημιστικά μηνύματα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης χρησιμοποίησε Ελληνικό πάροχο υπηρεσιών Ιντερνετ (ISP) για να αποστείλει τα επίμαχα απατηλά μηνύματα, που αντιστοιχούσαν στα ηλεκτρονικά ίχνη (headers) και τα οποία αποτελούν μοναδικά στοιχεία εντοπισμού και ταυτοποίησης του δράστη.

Κατόπιν των ανωτέρω, την 16-09-2009, κλιμάκιο Αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετέβη στην οικία του κατηγορουμένου, όπου διενήργησαν νομότυπη έρευνα παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού και κατασχέθηκαν

α)δύο (2) σκληροί δίσκοι Η/Υ
β) οχτώ (8) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.


Διαπιστώθηκε ότι από τα τέλη του 2008, θύματα του οργανωμένου εγκλήματος ήταν και οι εταιρείες ΔΕΛΤΑ και ΦΑΓΕ, οι οποίες δέχθηκαν κακόβουλη, συκοφαντική επίθεση.

Η η σχηματισθείσα δικογραφία διεβιβάσθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις δικές τις ενέργειες.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ:2106476681-2
fax:2106443689
email:grafioty@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: