7 Απρ 2009

MULTIRAMA: Στην υγειά των κορόιδων!

Στην υγειά των κορόιδων!

Έχω κολλητό μου φίλο που έκανε το λάθος να πάρει το franchise της multirama στην πρώτη φουρνιά το 1999, όταν (μαζί με την SINGULAR που είχε επανδρώσει το management) τάζανε ΚΑΙ λαγούς ΚΑΙ πετραχήλια (όχι ότι το management της ΓΕΡΜΑΝΟΣ μετά ήταν καλύτερο...)

Τότε το business plan που δίνανε αποδείχθηκε μέσα σε λίγους μήνες ανέφικτο (ή ψέμα, όπως το δείτε) και αρκετοί franchisees μπήκαν σε μεγάλες οικονομικές και προσωπικές περιπέτειες (αν και φεύγοντας για να γλυτώσουν αναγκάστηκαν να υπογράψουν ότι όλα "ήταν καλά", οπότε μην περιμένετε εύκολα να ακούσετε τίποτα απ' αυτούς...).

Δεν εκπλήσσομαι καθόλου λοιπόν από τις τελευταίες μεθοδεύσεις στο Χρηματιστήριο, για να να μαζέψουν "κοψοχρονιά" και τα χαρτιά των μικρομετόχων, πίνοντας στην υγεία των κορόιδων.

Διαβάστε λεπτομέρειες στο: http://www.sofokleousin.gr/archives/35999

.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα ιδια και στη μητρικη Γερμανος.

Ο Kυριακος Χρηστεας εχει στραφει δικαστικα κατα του Γερμανου

http://www.zougla.gr/news.php?id=1588

Ανώνυμος είπε...

http://www.sofokleousin.gr/archives/36545

Multirama: Colpo grosso με δημόσια προσφορά και επαναπώληση μετοχών


Σήμερα ή το επόμενο διήμερο αναμένεται να ανακοινωθεί η δημόσια πρόταση του ομίλου Γερμανού για τη συγκέντρωση των μετοχών της Multirama και την έξοδο της εταιρίας από το χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφερόμενη τιμή θα είναι 15-20% υψηλότερη από την τρέχουσα χρηματιστηριακή, η οποία έχει κρατηθεί μεθοδικά τις τελευταίες εβδομάδες στα 2,20 ευρώ, ενόψει της δημόσιας πρότασης.

Οι μεθοδεύσεις που έχουν προηγηθεί αφήνουν πολλά ερωτηματικά, καθώς προετοίμασαν το έδαφος για να επιτευχθεί η συγκέντρωση του free float με χαμηλό τίμημα.

Επισημαίνεται ότι αν και ο όμιλος Γερμανού θα προσφέρει premium 15-20%, η τιμή της δημόσιας πρότασης (2,50-2,60 ευρώ) είναι περίπου στο 1/3 του κόστους κτήσης που έχουν οι περισσότεροι μικρομέτοχοι της εταιρίας.

Για να προπαρασκευασθεί το έδαφος ώστε να μαζευτούν «κοψοχρονιά» από τον μεγαλομέτοχο Π. Γερμανό τα χαρτιά του free float, είχε προηγηθεί η μεταβίβαση του στρατηγικού ποσοστού (20,4%) που κατείχε ο όμιλος Ρέστη στη Multirama.

Για τη μεταβίβαση δηλώθηκε "επισήμως" τίμημα 2,20 ευρώ ανά μετοχή - περίπου 72% χαμηλότερο από αυτό που είχε καταβάλει πριν ένα χρόνο ο όμιλος Ρέστη για να αποκτήσει τι πακέτο.

Το τίμημα αυτής της συναλλαγής θεωρήθηκε από παράγοντες της αγοράς εικονικό, όπως επισήμαινε το "Σ-in" στις 3 Απριλίου σε δημοσίευμα με τίτλο «Δημόσια πρόταση με πολλές σκιές».

Φορέας της δημόσιας πρότασης θα είναι η εταιρία Vandervelle συμφερόντων του Π. Γερμανού, ο οποίος μετά την απόκτηση του πακέτου Ρέστη κατέχει ήδη πάνω από 75% της Multirama.

Στη συνέχεια σχεδιάζεται η Vandervelle να συγχωνευθεί μέσω απορρόφησης με την εισηγμένη εταιρία και να πωληθούν σε νέους εταίρους πακέτα συμμετοχών - σε τιμή αρκετά υψηλότερη από αυτήν της δημόσιας προσφοράς.

Πρόκειται ασφαλώς για ένα colpo grosso που θα αποφέρει μεγάλα και άκοπα κέρδη στον Π. Γερμανό, που αξιοποιεί την κακή χρηματιστηριακή συγκυρία και τη χαμηλή αποτίμηση της Multirama, δίνοντας ψίχουλα στους μικρομετόχους.

Ανώνυμος είπε...

http://www.sofokleous10.gr