«Η εξερεύνηση του διαστήματος από τον άνθρωπο στην Ευρώπη: Διεθνής Διαστημικός Σταθμός και πέραν αυτού. Επιτεύγματα και μελλοντικές ευκαιρίες για την Ελλάδα» είναι το θέμα της Διάλεξης που θα δώσει ο Διευθυντής του Γραφείου Ειδικών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, Dr Giuseppe Reibaldi.
Ο αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (Ε.Ο.Δ.) Dr Giuseppe Reibaldi, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (Δ.Δ.Σ.), τη συνεισφορά του Ε.Ο.Δ., τα κύρια επιτεύγματα από τη σύνδεση με το Δ.Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Εργαστηρίου Columbus με τις υποδομές φορτίου που διαθέτει, το διαστημικό όχημα μεταφοράς φορτίου ATV, καθώς και τις δραστηριότητες πολλών Ευρωπαίων αστροναυτών που επανδρώνουν το Δ.Δ.Σ. Η παρουσίαση των επιτευγμάτων αυτών θα συνοδευτεί από επεξηγηματική προβολή σχετικών μαγνητοσκοπημένων στιγμιότυπων.
Στο δεύτερο μέρος της διάλεξης, θα παρουσιάσει τις ευκαιρίες που δίνονται στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα, για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Δ.Δ.Σ. Πώς μπορεί να συνεισφέρει η Ελληνική Βιομηχανία και πώς θα μπορούν οι επιστήμονες να προτείνουν νέα πειράματα για διεξαγωγή στο Δ.Δ.Σ. Στο τρίτο μέρος της διάλεξης ο Dr Reibaldi, θα παρουσιάσει τα σχέδια του Ε.Ο.Δ. για την ανάπτυξη ενός νέου Ευρωπαϊκού μέσου μεταφοράς ανθρώπινου δυναμικού, ορισμένες δραστηριότητες προετοιμασίας τεχνολογιών εξερεύνησης, καθώς και τις δυνατότητες που προσφέρονται στην Ελλάδα για συμμετοχή της στα προγράμματα αυτά.
Η διάλεξη αποτελεί την Κεντρική Εκδήλωση για τον εορτασμό των 80 χρόνων του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 18.00, στην Αίθουσα Τελετών του Κτιρίου Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» του Α.Π.Θ.
Η εμπλοκή της Ελληνικής Βιομηχανίας στις καινοτόμες και πολυθεματικές δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και η αξιοποίηση της Ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας από τον Ε.Ο.Δ. θα βρεθούν στο επίκεντρο ημερίδας-ενημερωτικής συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 11:30, στο Αμφιθέατρο του Μετεωροσκοπείου του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Με τόσο θόρυβο τις τελευταίες μέρες για το πόσο μας "δαγκώνουν" οι τράπεζες είπα να ρίξω μια ματιά στους παλιούς λογαριασμούς των πιστωτικών καρτών μου [άδειων πλέον για να μη πληρώνω τέτοιο ληστρικό τόκο στους τραπεζίτες] και να τους συγκρίνω με το euribor (το οποίο επικαλούνται τελευταία οι τράπεζες επειδή το επιτόκιο της ΕΚΤ δεν τους συμφέρει, ως ακόμη χαμηλότερο).
Περίμενα να δω μεγαλύτερη διαφορά φέτος, αλλά το συμπέρασμα είναι μάλλον ότι πάντα μας έγδερναν τόσο πολύ [11-14% πάνω από το euribor] που δε χρειάζεται να μας γδάρουν κι άλλο.
Συγκρίνω τη visa Eurobank και τη visa Πειραιώς με το euribor από το Γενάρη του 2003 μέχρι σήμερα.
Απολαύστε τα στοιχεία του γδαρσίματος με κλικ πάνω στην εικόνα.
(1) Irrational behavior does occur from time to time in financial markets.
(2) There is a general, repeatable pattern in how this irrational behavior plays out (a positive economic displacement is followed by euphoria that takes the form of overtrading, then distress following revulsion, discredit by lenders in the overtraded assets, and then panic leading possibly to a crash brought on by those who bought high).
(3) The economic system needs a lender of last resort to step in at the right time and in the right way to restore confidence and liquidity.
Bubbles, are an enduring feature of financial markets, and generations of investors have fallen in the trap of buying very high to sell even higher, only to find that the frenzy cannot last for ever.
Στο λαιμό μου κάθονται οι Τράπεζες. Το ξέρετε. Αν δεν το 'χετε καταλάβει, υπάρχει η πιθανότητα σε μερικές γενιές λίγοι Τραπεζίτες να έχουν ΟΛΟ τον πλούτο του Κόσμου. Κάνουν ό,τι θέλουν!
Το επιτόκιο ΕΚΤ πέφτει, το euribor πέφτει, τα επιτόκια δανεισμού για τους Ελληνες ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ!!!
Τα δικά τους-δικά τους, και τα δικά μας-δικά τους. Η πιστωτική που έχω κρατήσει (ΕΥΤΥΧΩΣ χωρίς πλέον να χρησιμοποιώ) ξεκίνησε από 11% και έχει φτάσει στο 19% ΚΛΕΦΤΕΣ!