7 Μαρ 2008

Aegean airlines ή Πώς το Δωρεάν κοστίζει 110 ευρώ.

Πριν από μερικούς μήνες σε μια καθυστέρηση η οποία ξεπέρασε τη μιάμιση ώρα η aegean μας έδωσε ένα χαρτί, σαν δωρεάν εισιτήριο, για να μας "φιλοξενήσουν δωρεάν σε μια επόμενη πτήση", για να γλυκάνει το χάπι.

Υπήρχε προθεσμία ενός έτους για να γίνει η χρήση.


Τότε μας άρεσε η κίνησή τους και τα βάλαμε στην άκρη, για τη στιγμή που θα ξανα-χρειαστούμε αεροπλάνο.

Και ξαναχρειαστήκαμε. Πήραμε τηλέφωνο, κανονίσαμε την πτήση και εμφανιστήκαμε στο αεροδρόμιο με τις βαλίτσες μας.


Στο γκισέ ήταν που έσκασε το παραμύθι:
"-Πως θα πληρώσετε;" "-Να πληρώσω τι;" "-Φόρους και επίναυλο καυσίμου..." -"..."


Ετσι ρίξαμε 110 ευρώ για τα δωρεάν εισιτήρια τα οποία αν κλείναμε ένα μήνα νωρίτερα θα είχαμε με 78 ευρώ ("χωρίς χατίρια"), ενώ ακόμη και η τρέχουσα αξία τους ήταν 140 ευρώ.

Και ακόμη κι αν μισο-καταλαβαίνω το φόρο αεροδρομίου, ΔΕΝ καταλαβαίνω γιατί να πληρώνω επίναυλο καυσίμων (τα μισά από τα λεφτά περίπου), σε ένα μισοάδειο αεροπλάνο στο οποίο με κάλεσε η aegean να πετάξω "δωρεάν".

Την επόμενη φορά που θα μου δώσουν ένα τέτοιο παλιόχαρτο, θα το σκίσω μπροστά τους, για να μου μείνει τουλάχιστον η ψυχολογική ικανοποίηση.

Δωρεάν θα πει 0 ευρώ κύριοι, όχι 110 ευρώ.

Κρίμα για μια εταιρεία που παλαιότερα ήταν πολύ καλύτερη και τώρα προσπαθεί να γίνει το επόμενο προβληματικό μας μονοπώλιο.

3 σχόλια:

tzonakos είπε...

Επιτέλους και μιά καταγγελία για αυτη την εταιρεία που πάντα κατάφερνε να αποφεύγει την δυσφήμιση ωστε να θεωρείται καθαρή και καλή ενω την ίδι αώρα ( επι χρόνια ) ο άλλος αερομεταφορέας, ( ο προβληματικός ) εισέπραττε όλη την κακή φήμη !
Οταν κόνταψαν να σκοτωθούν στην Ρόδο, που ακούμπησε το φτερό κάτω ( !!! ) το κουκούλωσαν και ουτε γάτα ούτε ζημιά !
Αν αυτο ειχε συμβεί στην ΟΑ τι θα είχε γίνει ;
Σωστή η παρατήρηση, η Ετζίαν θα προσπαθήσει να επιβιώσει όπως επιβίωνε η ΟΑ τα τελευταία 15 χρόνια. Και οταν ερθει η ωρα της κι εκείνης δεν θα υπάρχει ΟΑ αλλα φοβάμαι οτι δεν θα υπάρχει ουτε καν μία ελληνική αεροπορική εταιρεία !

Ανώνυμος είπε...


Με κορόιδεψε η AEGEAN‏...
...
Μας υποσχέθηκε μετάβαση στην Κύπρο με 600 ευρώ και ζητάει ...1600 και με ταλαιπωρία!

Ανώνυμος είπε...

κατα την αφιξη μου στο καιρο με πτηση της Aegean στις 3/10/2008 και στην παραλαβη αποσκευων ειδα οτι η 1 βαλιτσα ειχε καταστραφει ολοκληρωτικα και μονο χαρη στην πτυσσομενη χειρολαβη δεν ειχαν βρεθει στο πατωμα ολα τα ρουχα που ηταν μεσα.στη 2 βαλιτσα ειχαν σπασει οι βασεις στηριξης οπως και η πτυσσομενη βαση στηριξης.με καποιον υπευθυνο εκει συμπληρωσαμε ενα εντυπο για αποζημειωση. θα με επαιρνε τηλεφωνο μετα απο 3 μερες.σημερα ειναι 27/10/2008 και ακομα περιμενω!!!!!εχω στειλει φαξ στην Aegean εχω αφησει μηνυμα στον αυτοματο τηλεφωνητη,γιατι στο τηλεφωνο ποτε κανεις δεν απαντα!!!!,και ακομα τιποτα!!!να εισtε παντα πολυ προσεκτικοι με την Aegean!!!